Tips & Tricks

Get the Party Look

Glam, glam, glam! More is more i denna partylook med metallic, färg och extra allt. Vår PR Manager Celina Blanche fick testa The Body Shops nya färgstarka makeup. Perfekt inför julens festligheter! 

1. BÖRJA MED BASEN Fresh Nude Foundation är lystergivande och går att bygga från lätt till täckande finish. Applicera med en beauty blender som fuktas innan användning och bygg på extralager vid behov.

2. SKAPA LYSTER Blanda några droppar av Drops Of Glow i din foundation för vardagslyster eller gör som vi har gjort här, och applicera på kindben och panna samt haka och nästipp för ett festligt glow.

3. SÄTT FÄRG PÅ ÖGONEN Julens palett We Rule The World innehåller en kombination av ögon-
skuggor och läppfärg. Här används de ljusa skuggorna på hela locket medan den midnattsblå skuggan appliceras längst fransraden som en eyeliner med hjälp av en snedskuren pensel.

4. BLÅ MASCARA & STJÄRNOR Blå mascara ger makeupen det lilla extra! Applicera först ett lager Lash Hero Fiber Extension Mascara i färgen ”Texas Topaz 04”, ett lager fibrer, och avsluta med ett sista lager mascara. Star Stamp Liner med en stjärnstämpeln i ena änden och en filtpenna i den andra är det perfekta verktyget när du är på språng och vill ha en snabb festmakeover. Här har vi stämplat stjärnor som adderar en extra dos glamrock till looken.

5. ROSA MASCARA PÅ NEDRE FRANSRADEN Lash Hero Fiber Extension Mascara i färgen ”Montana Ruby 06” är bara så rätt i vinter. Applicera enbart på de nedre fransarna för en överraskande kontrast.

6. METALLISKA LÄPPAR MED GLANS Metal Lip Liquid & Shine Lip Liquid ger en hållbar metallisk färg. Metall Lip Liquid ”Fuschia Chrome 028” läggs på hela läpparna. Slutligen duttas Shine Lip Liquid ”Strawberry Bon Bon” på för att ge extra glans.

7. SUBTILT SHIMMER Shimmer Puff ger ett finkornigt skimmer som lyser upp vilken grå dag som helst. Puffen kan användas på större områden som dekolletage och hår eller appliceras med en mindre pensel för mer exakt applicering på till exempel kindbenen.

8. GLITTER EXTRA ALLT Stråla som en stjärna i guld eller rosa! För att maxa festlooken gör sig glitter perfekt på nyckelben, kindben eller ögonlocken. Innan applicering har vi har använt All-in-one Instablur Universal, en primer som fungerar utmärkt för att fästa glitter på huden.

Vi använde följande makeup-
produkter från The Body Shop:

Fresh Nude Foundation 245 kr

Drops of Glow 195 kr

We Rule The World palett 275 kr

Lash Hero Fibre Extension Mascara 195 kr

Metallic Lip Liquids 95 kr

Shine Lip Liquid 95 kr

Star Stamp Liner 115 kr

Shimmer Puff 195 kr

Glitter Dust 95 kr

All-In-One Instablur Universal 225 kr

fotograf Pernilla Sjöholm makeup Karolin Rasmusson modell Celina Blanche



Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert