Tips & Tricks

5 steg till mer glow!

Lyster, eller glow, är synonymt med danska hudvårdsmärket Ole Henriksen som hyllats av såväl Hollywood-stjärnor som hudterapeuter världen över. Grundaren Ole kallas “den ursprungliga glow-experten” och hans recept på en strålande hy grundar sig på rengöring, exfoliering och återfuktning.

Fantastisk hud börjar med en positiv attityd, det är Ole Henriksens teori. Han menar att ett optimism ger dig ett glow som märks från insidan ut.

Allting startade 1975 då Ole öppnade ett spa i Beverly Hills. Hans exklusiva klientel ville ha tillgång till produkterna även utanför spa:et och det ledde till att han lanserade sin första egna linje med produkter 1984.

Det skandinaviska ursprunget och Oles färgstarka personlighet har satt en unik prägel på linjen. Bakom alla produkterna finns omfattande vetenskaplig forskning.

“The Ole Glow” är i dag ett känt begrepp och Ole Henriksen har varit ett av de ledande varumärkena inom hudvård de senaste 30 åren. Hemligheten bakom Oles lystergivande hudvård är en rutin av rengöring, exfoliering och återfuktning (läs mer på nästa sida!). ◆

Nu sker en relansering av linjen med fyra färgkodade serier:

The Truth Collection

Ger extra lyster med C-vitamin, återfuktar huden, förebygger hyperpigmentering och motverkar ålderstecken.

The Transform Collection

Förbättrar huden genom att ge en jämnare struktur, återfukta samt motverka fina linjer och rynkor.

The Nurture Collection

Intensivt återfuktande för mycket torr hy. Lugnar känslig hy och dämpar rödhet.

The Balance Collection

Ger fet/blandad hy lyster istället för glans. Verkar mattande och balanserande.

5 STEG TILL STRÅLANDE HY enligt Ole Henriksen

1. rengöring Den antioxidantrika The Clean Truth Foaming Cleanser rengör, ger lyster och får huden att kännas som ny. Passar alla hudtyper och tar enkelt bort all smuts och makeup samtidigt som hudens naturliga fukt bevaras.

2. ANSIKTSVATTEN Återfukta huden med Pure Nurture Facial Water för att fräscha upp och ge huden extra näring efter rengöring. Kan även användas ovanpå makeup!

3. SERUM Ta en till två doser av Truth Serum och låt verka i 2 minuter. Serumet tränger djupt ner i huden och motverkar alla former av ålderstecken.

4. ANSIKTSKRÄM Det kanske viktigaste steget i rutinen är att applicera en dag-/nattkräm. Sheer Transformation Perfecting Moisturizer är en perfekt all-aroundkräm som passar alla åldrar och hudtyper. Den silkeslena lätta formulan är effektivt fuktgivande och utgör en perfekt bas för makeup. Huden blir mjuk och strålande!

5. ÖGONKRÄM Avsluta med att dutta ögonkräm med lätt hand precis ovanför kindbenet och under ögonbrynen. Uplifting Transformation Eye Gel kallas ”en god natts sömn på burk”. Den verkar uppstramande och mjukgör huden samtidigt som kråkfötter och fina linjer motverkas.Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert