Tips & Tricks

Vi frågade tre modeprofiler: vilka skönhetstrender har ni sett på höstens modevecka för vår/sommar 2018?

Linda Mehrens, makeup-artist och grundare av Linda Mehrens Makeup Academy:

– Som alltid så baseras det vi ser på fashion week på visioner från olika designer. Alla vill förmedla sin känsla och det finns inte en tydlig skönhetstrend utan fortfarande så råder den individuella trenden där allt kan hända. Det som förvånade mig mest var att den matta huden var så stark. Normalt så ser vi matta texturer när höstmodet visas och sommaren bjuder nästan alltid på glow och pasteller. Nu känns det som att trenden vänder. Inför vår/sommar 2018 ser vi klarare färger och en mattare finish i basen, istället för glow och lyster. Dock en väldigt lätt matthet med luftiga penslar och transparenta, lätta puder. Man kan se en lekfullhet med färger och material som vattenfärg, akryl och glitter. Traditionella skuggningar där allt ska se perfekt ut får inte lika mycket uppmärksamhet som det udda och lekfulla. Det känns befriande och skönt när så många, alldeles för länge, har strävat efter att ha samma ansiktsdrag. Skimriga highlights byts ut mot matta ljusa toner där huden äntligen får en naturlig lyster utan att se sminkad ut.

Freja Nygren, modell:

– Jag har sett att det är mycket fokus på det naturliga, men med något extra och det är just det jag har plockat upp: att ha den naturliga looken men med något markant som sticker ut.

Caroline Sandström, mode- och inredningsstylist och bloggerska:

– Superstark ögonskugga i knallblå och brandgul och no make up-looker med mycket glow. Jag har även sett bronzig rosa ögonskugga vilket är en perfekt festmake som jag ska testa!Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert