Intervju

Intervju med en av grundarna till Rapide for Brows

För ett tag sedan hade Glossybox en pop up-butik i Stockholm där vi fick träffa några av er glossies! På plats var även Rapide for Brows som stylade och fixade snygga ögonbryn hela dagen. Vi har pratat med Tilda Nordh, som startade företaget med sin mamma Susanne Lundqvist.

 Om du bor i Helsingborg, Göteborg, Stockholm eller Katrineholm har du säkert sett Rapide for Brows i din lokala galleria. Företaget var först ut i Skandinavien med en lättillgänglig brynbar där du enkelt kan fixa dina ögonbryn.

Hej Tilda! Hur kom du och din mamma mamma Susanne på affärsidéen till Rapide for Brows?

–Jag och min mamma har båda bakgrund i skönhetsbranschen och där såg vi en tydlig trend och en bristvara: folk ville ha snabbare tider för behandlingar. I samma veva växte intresset för styling av fransar och bryn runt om i världen. Resultatet av dessa två komponenter blev Rapide. 2013 öppnade vi Skandinaviens första ”browbar”. Idag finns vi på 13 exklusiva gallerior runt om i Sverige, och det är bara början. En skönhetsupplevelse där kunden erbjuds snabba och professionella behandlingar av våra frans- och brynstylister.

Vad är det bästa med att jobba med sin mamma?

–Det finns ingen som känner mig bättre än hon, vi har högt i tak, kan ventilera det mesta med stor respekt för varandra. Vi har lika stora ambitioner när det gäller entreprenörskapet och satsar alltid 110 procent när vi tar oss an uppgifter. Styrkan i vårt team är våra olikheter – utifrån dem fördelas arbetsuppgifter för bästa effektivitet.

 Det känns som att intresset för att fixa sina bryn har snabbt blivit otroligt mycket större de senaste åren. Varför tror ni att det har blivit så populärt?

–Ögonen – själens spegel – är den centrala delen av varje persons ansikte och är det första vi möts av när vi träffar nya människor. Snygga ögonbryn framhäver och ger karaktär. Utbudet av produkter för ögonbryn har tidigare varit ganska begränsat men på senare år har olika tekniker marknadsförts med en otrolig genomslagskraft via sociala medier. Nu kan ingen ha missat att snygga bryn står högst upp på önskelistan när vi pratar skönhet. Vare sig du är man eller kvinna, ung eller gammal. Du behöver professionella ögonbryn – det är en del av din outfit och identitet!

Rapide for Brows har ju gått från att erbjuda lättillgängliga brynbarer till att utveckla en egen sminkserie nischad mot just ögonbryn. Hur har er resa varit och vad är nästa steg för Rapide for Brows?

Att utveckla en egen produktserie har varit en dröm och en målsättning ända sedan företagets start. Under närmare två år arbetade jag intensivt med att utveckla Rapide Cosmetics och nöjde mig inte med det enkla! Det skulle bli de bästa produkterna på marknaden för både proffs och kunder med stor fokus på färger, formula och intensitet. I november 2016 lanserades Rapide Cosmetics och finns nu i våra brynbarer, i vår webbshop och hos flera återförsäljare. Nu siktar vi på att fortsätta vår expansion så att hela Sverige och Norden får ta del av Rapides tjänster och produkter. Vårt mål är att ge den bästa skönhetsupplevelsen i alla kategorier.

Tildas bästa bryntips:

–Unna dig färg, form & trådning regelbundet hos en professionell stylist för att uppnå det bästa resultatet.

–Alla borde ha en browgel clear nära till hands. Det ger fylliga, fixerade och stylade ögonbryn på ett ögonblink.

–Småplocka aldrig! Det gör att stråna hamnar i olika växtfas och formen förstörs. Plocka en till två gånger ordentligt per månad i stället mellan dina behandlingar.

–Toppa stråna med brynsax regelbundet för att behålla önskad form och ge en snabb & fräsch look till dina ögonbryn.

–Välj rätt färg och variant av brynprodukt. Rådfråga med din brynstylist: det kan förändra hela ditt ansikte!

 Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert