Tips & Tricks

Felicia Henrikssons tolkning av Malinda Damgaards design…

Relationen till våra glossies är ovärderlig och något som vi verkligen uppskattar. När Felicia Henriksson skickade bilder på kroppsmålningar som hon gjort med våra boxar som inspiration blev vi otroligt imponerade! Nu har hon även gjort en målning utifrån månadens box, The Autumn Effect.

Till vardags jobbar Felicia Henriksson som kundtjänstmedarbetare för några av Sveriges största klädföretag. På fritiden lever hon dock ut sin fantasi och skapar unika kroppsmålningar, som hon sedan delar med sig av på Instagram. Sedan hon var liten har hon tyckt om att rita och måla, men det var inte förrän hon var 19 år som hon provade på kroppsmålning för första gången.

– När jag gick sista året i gymnasiet så hittade jag en amerikansk, kvinnlig kroppsmålare på Youtube som heter ”Madeyewlook” – hon är sjukt grym på det hon gör! Jag följde henne ett tag och jag blev mer och mer sugen på att själv testa på kroppsmålning och jag föll för det direkt. Sedan dess har jag hållit på med det och jag tror att jag har hittat min passion i livet, säger Felicia.

Månadens box är som sagt designad av modisten Malinda Damgaard, som är känd för sina unika och spektakulära hattar. Den är som ett konstverk och har inspirerats av naturens mystik, styrka och ståtlighet. Vi gav Felicia i uppdrag att tolka boxen och skapa ett eget verk utifrån den. Resultatet ser du härintill!

– Månadens box är så sjukt snygg och väldigt inspirerande – helt i min smak! Det var inte alls svårt att få inspiration och komma på idéer till sminkningen. Jag började med att noggrant titta på boxens design: vad fanns det för färger och hur såg detaljerna ut? Sedan skissade jag upp sminkningar på ett papper, för att få en ungefärlig bild på hur jag ville att den skulle se ut. Under processens gång brukar det hända att jag lägger till eller tar bort något, men jag tycker om att alltid ha en grund att gå efter, berättar Felicia.

Inspirationen till sminkningarna hittar Felicia oftast från andra makeup-artister och kroppsmålare på Instagram. En annan inspirationskälla som möjligtvis är lite mer otippad är skräckfilmer, något som Felicia älskar! Men att ägna sig åt detta har en djupare betydelse för henne än bara en hobby. Eftersom hon har ADD och lider av panikångest har det blivit som terapi för henne.

–När jag sätter mig ner och ska göra en sminkning eller en kroppsmålning så är det som om att jag är i min egna lilla kreativa bubbla. Jag släpper alla tankar, känslor och allt annat runtomkring och jag koncentrerar mig endast på det. Kroppsmålningen är faktiskt det enda som kan få mig att sitta still och vara superfokuserad i timtal. Till följd av min ADD har jag svåra koncentrationssvårigheter, vilket gör det ytterst svårt för mig att hålla mig fokuserad och koncentrerad på en och samma sak under längre stunder, säger Felicia.

Om du själv är sminkintresserad och sugen på att testa på kroppsmålning, är Felicia enda råd att bara köra på!

– Genom kroppsmålningen får jag möjlighet att uttrycka mina tankar och känslor – jag använder min kropp som en blank canvas liksom. Det här har förbättrat mitt självförtroende enormt mycket, jag tror att det gör det generellt när man hittar något som man verkligen brinner för och som man vet att man är bra på!

Vilka tips har du till någon som är sugen på att testa på kroppsmålningar?

 

  1. Börja kolla på tutorials på Youtube! Det var så jag började och jag har lärt mig allt på egen hand med hjälp av Youtube. Två av mina absoluta favorit Youtube-kanaler som jag kan tipsa om, för just kroppsmålning är ”Madeyewlook” och ”Jordan Hanz”, de två tjejerna är helt fantastiska och beskriver väldigt bra vad de gör i sina kroppsmålnings-tutorials!
  2. Övning ger verkligen färdighet, öva och öva så mycket det bara går och GE ALDRIG UPP!
  3. Var noga med att köpa kroppsfärg som har kvalité och är bra! Jag köper aldrig typ billigare klassisk färg som man använder på typ ”Halloween”, utan jag köper alltid mina färger, som dock är lite dyrare, av märket Mehron, dom är enligt mig dom bästa på marknaden att göra bra, pigmenterade och täckande färger, men också andra tillbehör som man kan använda sig utav när man håller på med specialSFX smink. Mehron finns dessvärre inte att köpa i Sverige, men man kan alltid hitta deras produkter på fxcosplay.com, som shippar till Svergie!Snabba frågor:

Namn: Felicia Henriksson

Ålder: 22 år

Instagram: TinyHeavyQueenMakeup

Gör: Face och bodypainter på fritiden, jobbar som kundtjänst för Cellbes, Halens och Bubbleroom i Borås.Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert