Allmänt

Inspirationen bakom The Autumn Effect…

Designen till månadens box är kanske den mest unika genom Glossybox historia. Bakom den står modisten Malinda Damgaard, som har skapat fantastiska hattar till både svenska och internationella färgstarka personligheter.

Månadens box har vi valt att kalla ’The Autumn Effect’, just eftersom vi träder in i en ny årstid där naturen ändrar skepnad. I takt med att temperaturen sjunker och löven byter färg förändras även våra preferenser för stil och skönhet. Kanske väljer vi det mörkare läppstiftet framför det ljusa eller så får vi mod till att byta hårfärg. Passande nog har månadens box en ståtlig, mystisk och kraftfull design. Om man har sett Malinda Damgaards otroliga hattkreationer förstår man säkert att det är hon som har designat The Autumn Effect-boxen.

Jag tycker att Glossybox är ett fantastiskt koncept som får kvinnor att upptäcka och våga prova nya saker. Glossybox är något som jag är stolt över att förknippas med. Det var en rolig utmaning att få göra något tvådimensionellt med tanke på att jag nästan bara jobbar tredimensionellt. Sedan älskar jag er VD Victoria Senkpiel som är en stor inspirationskälla för mig, säger Malinda Damgaard.

Din box som du designat för oss är så häftig! Berätta om hur processen gick: var hittade du din inspiration och vad representerar designen?

Tack! Först tänkte jag på vilka färger jag ville ha med och letade efter tilltalande bilder och inspiration på Pinterest. Dessutom älskar jag hur världen ser ut ur min sons kaleidoskop, så det ville
jag också använda mig av.
Jag har sedan tonårstiden fascinerats av både döskallar, fasaner och fjärilar – vet inte riktigt varför! Vi kan väl säga att det har med livet och döden att göra. Även fast jag är rädd för döden, berättar Malinda.

Naturens styrka har vi tagit med oss in i månadens box. Den styrka vi ser då naturen står stark och omfamnar förändring varje ny årstid, ser vi även i alla er glossies. Genom GLOSSYBOX förenas vi i vårt intresse för beauty! När du testar och recenserar produkterna i din box påverkar just du, och vi tillsammans, hela skönhets-Sverige. Detta är effekten av GLOSSYBOX! Nu samlar vi kraft och går tillsammans in i en omvälvande beauty-höst!

Följ länken nedan för att bli en Glossie och testa The Autumn Effect-boxen:

https://gbx.to/autumn

 

Text: Louice Tapper FlorénJulia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert