Allmänt

Tillbaka till rutinerna med Beauty & the City…

Efter en härlig semester med lugna dagar såväl som sena sommarkvällar med vännerna kanske det känns motigt att återvända till vardagen igen. När sängen lockar mer än viktiga möten, hur tar man sig tillbaka till rutinerna igen? Vi frågade PR-kvinnan Camilla Åstrand, modebloggerskan Susanne Histrup och make up-artisten Tove Dalsryd hur deras vardag och skönhetsrutiner ser ut!

 

Camilla Åstrand
Ålder: 29 år
Gör: Marknads- och PR-chef på Daisy Grace och driver Stylebys Beautypodd
Foto Styleby

“Augusti är bronzepudrets högtid – det är då jag fejkar att jag fått härlig färg!”

Camilla Åstrand har ett driv som vi inspireras av! Tillsammans med Anja-Skeppe Grahn har hon Stylebys beautypodd och nyligen tillträdde hon tjänsten som marknads- och PR-chef på Daisy Grace.

”Min dag börjar klockan åtta och jag går direkt till köket. Jag har en bra förbränning vilket gör att jag vaknar hungrig. Jag äter ett ägg och min ”brain smoothie” (en fjärdedels dl valnötter, en dl färsk spenat, en dl vatten, en banan och en dl blåbär), till det dricker jag en liten kopp bryggkaffe innan jag duschar, klär på mig och sminkar mig snabbt. Jag lägger trettio minuter på frukost men bara en kvart på att göra mig i ordning. Jag har en bra planerad garderob i bara tre färger så allt passar med allt.
Jag är uppfostrad med att det är viktigt att ta hand om sig själv, och där är rutiner a och o. Jag tvättar ansiktet morgon och kväll med Exuviance Clarifying Cleanser, använder syrepads som toner och sedan nattkräm eller dagkräm, alltid med SPF 35. En gång i veckan har jag spa-dag där jag fixar fötter, händer och gör en peeling i ansiktet, sedan lermask och sover med fuktmask. Håret fönar jag en gång i veckan på Daisy Grace Beauty Bar på Sveavägen i Stockholm. Det var min dröm när jag började min karriär att ha råd att göra det, då var det väldigt dyrt. I dag kostar det inte mer än en partytopp – jag väljer alltid föningen!
Torrschampo är en viktig produkt för mig, så att föningen ska hålla hela veckan. Jag är helt beroende av torrschampo, och testar jämt nya. Just nu älskar jag den från Moroccanoil! På semestern bär jag oftast inte smink och jag låter även håret helt vila från värmeverktyg. Augusti på kontoret är bronzepudrets högtid, det är då jag fejkar att jag fått härlig färg! Dra på några extra tunna drag och behåll sommarparfymen några veckor.
Jag cyklar till jobbet vid Stureplan, har möten, jobbar med olika projekt och försöker alltid äta lunch med en kollega eller vän. Försöker äta nyttigt till frukost och lunch för middagarna min sambo lagar är underbara men oftast så långt ifrån gröna juicer man kan komma. Under arbetstid fokuserar jag helt på jobbet för att också kunna cykla hem i tid.
Ett tips till att enklare komma in i de vardagliga rutinerna är att ta några dagar av semestern och organisera badrumsskåp och garderob. Se till att bara det du använder och gillar finns framme. Sen gäller det att se på sitt jobb som att du väljer att gå dit! Inte att du måste. Förhoppningsvis har du valt ditt jobb, och efter en sex veckors semester vet jag att det blir lite ensamt att inte gå till en arbetsplats så länge. Ha kul på jobbet och bidra med en bra stämning.
Hemma gör jag det vanliga ”plockvarvet” där jag fixar till lägenheten och kör någon tvätt. Sedan sätter jag mig vid matbordet, ibland med ett glas vin, och pratar med min sambo och mina bonusbarn när han lagar mat till oss. Vid tio går jag och lägger mig i sängen, kollar Instagram och mailen, och somnar ofta efter ett halvt avsnitt Netflix-serie. Min sömn är helig för mig. Jag älskar vardag, och att umgås med min familj.Kan inte tänka mig ett bättre liv.”

Susanne Histrup
Ålder: 43 år
Gör: bloggare på Damernas Värld och Egen företagare

“Jag använder gärna brun utan sol för att förlänga sommarkänslan.”

Susanne Histrup är den coola fyrbarnsmamman som alltid levererar snygga, färgstarka och eleganta outfits på sin blogg!
”Med fyra barn så drar vardagen igång med full kraft! Som egenföretagare så ser dagarna oftast ganska olika ut vilket jag gillar. Men det första jag gör när jag vaknar är att brygga en stor kopp kaffe och sedan väcker jag alla i familjen. Dukar fram frukost och ser till att kvartetten är redo för skolan och så skjutsar jag dem dit.
För mig sker det ganska naturligt att återgå till mina vanliga rutiner när man är tillbaka i vardagen och ekorrhjulet. Jag brukar börja ”hösten” eller vardagen med en rejäl kroppspeeling, som är jättebra för att få bort gammal hud och ”börja om” med fräsch ny hud.
Den första produkten som jag använder på morgonen är Estelle & Thilds ekologiska Fresh Water Lily Body Wash – jag är överlag väldigt förtjust i allt med liljekonvalj! De dagar då jag tvättar håret så använder jag produkter från Kevin Murphy eller Kérastase. Smörjer in hela kroppen med närmaste body lotion och sedan applicerar jag en ansiktskräm, helst Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Moisture Cream med SPF 30.
Därefter tar jag en foundation från Laura Mercier som är både foundation, primer med radiance bronze som jag älskar. Gillar även hennes Tinted Moisturiser som är kanon. Tar sedan mascara på underfransarna då jag har fransförlängning på överfransarna, lägger oftast en guld/beige skugga på ögonlocken, målar ögonen med Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner som är lättanvänd och ger fint resultat samt rouge från Guerlain Terracotta Powder. Behöver jag lite mer glow så tar jag Maybelline Strobing Stick på näsan och under ögonen eller ett par droppar av Manna Kadar’s Shimmer Lotion som är kanon.
Jag använder gärna brun utan sol för att förlänga brännan och sommarkänslan. Sedan gillar jag alla former av glow produkter för att ge ansiktet och kroppen extra lyster, känns både lyxigt och roligt när hösten faller på. Bästa kroppsoljan med det ultimata skimmret Soleil Blanc från Tom Ford.
Sedan går jag igenom dagen och oftast har jag pressfrukostar eller luncher inbokade eller andra jobbmöten som ska betas av. Om jag inte har ett lunchmöte så försöker jag träna på lunchen, helst tennis eller ett pass med en PT i gymmet. Skönt att få rensa skallen och röra på sig lite! På eftermiddagen sitter jag på mitt hemmakontor och arbetar med bloggen (planerar inlägg, samarbeten och shopping- och stylingtips) och andra projekt.
Därefter hämtar jag minstingen från skolan och sedan är det fullt ös med läxläsning, middag för hela familjen och skjutsning till olika aktiviteter. Med fyra barn som alla har flera aktiviteter så blir det en hel del ”taxiverksamhet” för min del på kvällarna. Om jag får ihop logistiken så brukar jag gå på något spännande kvällsevent. På kvällen tvättar jag ansiktet med ett micellärvatten och smörjer in ansiktet med en antiage natt cream samt duttar på lite ögonkräm om jag hinner.”

Tove Dalsryd
Ålder: 24 år
Gör: Frilansande hår- och make up-artist

“Jag kommer satsa på att förenkla alla mina rutiner för att spara tid!”

Tove Dalsryd är make up-artisten som alltid sprider positiv stämning på plåtningarna! Hon har även sminkat till flera av Glossybox fotograferingar och jobbar nu i sminket på Nyhetsmorgon.

”Att få jobba i sminket på Nyhetsmorgon och TV4 är världens roligaste jobb! Framförallt för att man får träffa och jobba med så många fantastiska människor. Jag är en morgonmänniska så har inga problem att gå upp tidigt. När jag har vaknat tar jag mina penslar under armen och cyklar sedan dit på fem minuter. Första gången jag kom dit var det som att jag dog och kom till sminkhimlen. Jag skulle kunna stå och testa olika läppstiftsnyanser i timmar. Det är alltid spännande för man vet inte vad som kommer hända under dagen och jag får ofta en känsla av jag lever i nuet. Jag blir också väldigt inspirerad av alla duktiga makeupartister som jobbar där och jag brukar spionera på dem så mycket jag kan. Frukostbuffén är också ett plus.
Som frilans ser mina dagar olika ut beroende på var jag jobbar, men du hittar mig oftast släpandes på två resväskor. Om jag inte börjar väldigt tidigt på morgonen börjar jag dagen med yoga på Yogayama. Efter det brukar jag ta en kaffe någonstans och arbeta med min bok som jag skriver om mental träning innan det är dags att åka och jobba. Jag spenderar även osunt många timmar i veckan i olika second hand-butiker.
Rutiner är inte riktigt min starka sida. Jag lägger inte så mycket krut på hudvård utan går hellre på lite tyngre grejer där man ser resultat direkt. Jag trådar både mitt och min pojkväns ansikte så fort jag får chansen och man kan inte fatta hur många små hårstrån som ligger på lur när man väl börjar kolla. Gör svinont men så värt. En annan grej jag gör är att smörja in hela kroppen och ansiktet med olja innan jag går in i duschen. Vet att det låter som rena skräcken för många som inte vill täppa till sina små porer men jag älskar det. Vatten torkar ut huden så genom att motverka det känns det som om man ligger ett steg före. Annars lägger jag orimligt mycket tid på att sminka mig och fixa håret, antagligen för att jag inte har någon riktig rutin där heller utan hela tiden tänker att jag ska testa något nytt.
Mitt bästa tips till att komma tillbaka till rutinerna efter sommaren är att ta tillfället i akt att skapa nya! Det finns alltid utrymme för att förbättra dina vanor. Sätt dig ner och tänk igenom hur dina optimala rutiner skulle vara. Själv kommer jag att satsa på att förenkla alla mina rutiner för att spara tid. Se till att du har alla förutsättningar som krävs för att få den perfekta morgonen. Det finns inget bättre än att starta dagen och känna sig som sitt bästa jag. Du förtjänar att må lika bra året runt som du gör på semestern!
Ett knep till att förlänga sommaren är att börja köra festmaken till vardags! Jag har aldrig gjort skillnad på hur jag sminkar mig till vardags och fest, varför ändra ett vinnande koncept? Man vill ju vara så snygg som möjligt hela tiden. Förra hösten kunde jag inte få nog av mörka läppstift så kommer troligtvis falla dit igen i år. Älskar Estée Lauder Pure Color Envy Lustre Lipstick i färgen Lies & Kisses. Är även besatt 
av Tom Fords contouring kit och liquid highlighter.”

 

Text: Louice Tapper FlorénJulia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert