Allmänt

“Siden är en livsinvestering för garderoben!”

Hos Lou in Love möts fransk romantik med stilren skandinavisk design. Av det finaste silket skapar de vackra och tidlösa kläder. Vi har pratat med grundarna Frida Benno Hjerpe och Karin Tranaues om sommaren!

Hej Frida och Karin! Vad är Lou in Love?

– Ett lyxigt sidenmärke som fokuserar på vackra baskläder i siden med brett användningsområde och till ett bra pris. Inspirationen kommer från det klassiskt avskalade skandinaviska som möter det franska sensuella.

Varför just siden?

– För att vi älskar siden såklart! Vi älskar att sova, arbeta och dansa i det! Det har en mjuk och lyxig känsla. Den fina glansen gör att det faller smickrande och vackert mot kroppen. Siden är dessutom ett naturmaterial som är både hållbart och slitstarkt. Vi båda bär fortfarande våra mormödrars sidenklänningar som de hade på 70-talet. Tala om en livsinvestering för garderoben!

Vilka plagg från Lou in Love tycker ni att man ska satsa på i sensommar?

Karin: Min favorit är våra Frida T-shirts som finns i olika färger och mönster. De passar både till kontoret, lata dagar på landet och till sommarfesten. Siden är perfekt på sommaren!

Frida: Vår svarta Humlan-klänning! Det är den perfekta ”lilla svarta”. Den luftar i värmen och är perfekt att ha över baddräkten på stranden och vidare till kvällens middagsplaner.

Vilka skönhetsprodukter klarar ni er inte utan i sommar?

Karin: Jag klarar mig inte utan mitt ansiktsserum eller min ansiktskräm från Clarins, givetvis med SPF som skyddar mot solen. Jag har också börjat använda kroppsoljor istället för body lotions, huden blir magiskt mjuk!

Frida: Sydkoreanska produkter och de får gärna innehålla snigelslem! Älskar märken som Banila Co, Klairs och Missha. Sedan en vattenfast mascara som funkar både på fransar och bryn. Jordgubbar kommer också att fungera som min sommars bästa skönhetsprodukt.

Vad har ni för sommarplaner?

Karin: Det blir en sommar fylld av jobb vilket jag ser fram emot (jag älskar mitt jobb!). Eftersom både jag och min kille älskar sol och värme kommer vi även att tillbringa några veckor i södra Frankrike och Italien.

Frida: Det blir en sommar med bröllop, Håkan Hellström, Paris, Franska Rivieran och Österlen! Sedan blir det en hel del jobb, modeveckan närmar sig och då kommer vi hitta på något alldeles extra!

Frida Benno Hjerpe and Karin Tranaues om varför de grundade Lou In Love: “Vi hade båda haft tuffa år privat och var i ett läge i livet då vi ville göra något annorlunda. Livet är för kort för att gå runt och dagdrömma – man måste kasta sig ut ibland också!”

Två av Frida och Karins favoriter från Lou In Love: Den svarta tidlösa klänningen “Humlan”, 1695 kr, och t-shirten “Frida”, 1395 kr.

Bildtext till bild 4 & 5: Karin och Fridas skönhetsfavoriter: Cell Renew Snail Sleeping Mask från Missha, 200 kr/110 ml och Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum från Clarins, 595 kr/30 ml

Mellan jobb kring Lou In Love kommer både Frida och Karin koppla av i södra Frankrike nu i sommar!

Du hittar Lou In Loves kläder på www.louinlove.com.

Följ deras resa på deras Instagramkonto: lou.in.love

Text: Louice Tapper FlorénJulia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert