Allmänt

Skönhetsdjungelns 5 coolaste trender just nu

1. Feather Brows

Stora bryn är här för att stanna. En ny variant är ”Feather Brows” – extra fluffiga och med massa volym! Denna look rekommenderar vi med minimal makeup för övrigt. Borsta bryna lite ostyrigt för en minimal look, eller borsta både uppåt och neråt för att få ögonbrynen att synas extra mycket! Fixera brynen med en bra brow gel.

2. Nail art

Att måla naglarna och använda flera färger har varit stort de senaste åren. Denna säsong kan man inspireras av flera instagram-konton, till exempel ninanailedit, som tar konsten till nästa nivå. Bara fantasin sätter gränserna! Måla naglarna med olika djur, mat, bokstäver eller kanske ögon! Och om du inte är så stadig på handen så räcker det att bara måla varje nagel i en färg – på det viset använder du ju 10 nyanser åt gången! Våga experimentera i sommar – du kan ju alltid ta bort det direkt igen.

Vi är riktigt impade av nagelstylisten Nina Park (@ninanailledit på Instagram) som alltid gör coola manikyrer. Hur fantastisk är inte hennes djungelmanikyr?

3. Korean sheet masks

De senaste månaderna har vi på Glossybox totalt snöat in oss på sheet masks – och nu är de ännu lite roligare! De koreanska engångsmaskerna är inte bara dunderbra för hyn och proppade med bra ingredienser, de är också ofta väldigt kreativt designade! Det finns sheet masks gjorda på tomat, med kattansikten och till och med masker som lyser i mörkret!

Victoria Beckham tar en paus från Cannesfestivalen med sin favorit: foliemasken Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask från Estée Lauder,
pris: 895 kr/4 st

4. Blush draping

Oavsett om du gillar rouge som drar mot rosa eller orange så är det nu dags att ta det ett steg längre och låta det sprida sig! Antingen lägger du bara en frisk färg på kinden och drar den lite högre upp mot tinningen, eller så går du all in och sprider denna sorbé-färgade sötma även runt ögonen. För de som vill testa något nytt denna säsong är rosa den stora färgen att synas i

5. Snigelslem

Få är särskilt förtjusta i sniglar – och ännu förre skulle vilja ha dem krypandes över huden! Men det är just det som är den nya hudvårdstrenden alla pratar om; snigelslem! Det finns i de allra bästa maskerna och serumen och gör under för huden! Men för er som är oroade; de flesta producenterna låter sniglarna leva ett lyxliv, och vissa är till och med PETA-approved. Nästa gång du rensar rabatten och hittar en liten slemmig rackare, överväg att låta honom ta en sväng över bekymmersrynkorna – han kanske blir din nya bästis.

Snail Repair Recovery Gel Cream från Mizon (190 kr/45 ml) innehåller 74 procent snigelextrakt och är en vårdande kräm för irriterad och inflammerad hud.Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert