Allmänt

Nytänkande tandvård i din Glossybox med Pepsodent

cc för tänderna: för ett vackert bländande leende

GLOSSY Mag har träffat tandläkaren Anna Wraxe för att prata om Pepsodents nya tandkräm White Now CC – som alla glossies får i sin box den här månaden!

Pepsodents nya tandkräm White Now CC ger dig omedelbart vitare tänder med hjälp av Blue Light-teknologi, samtidigt som den ger ett extra skydd med hjälp av vårdande zink. Whitening-effekten är en optisk illusion, vilket innebär att den iskalla blåa färgen lägger sig som en hinna över det varma gula i tanden, så att du snabbt kommer uppleva att dina tänder ser vitare ut. Vi har träffat Anna Wraxe, som är tandläkare i Stockholm, för att ta reda på mer om Pepsodent White Now CC och varför hon rekommenderar den.

Hej Anna! Du använder själv Pepsodent White Now CC – hur fungerar den och vad är det som är nytt med den tandkrämen?

– White Now CC är en helt ny tandkräm i White Now-serien som innehåller zink, det är naturligt antibakteriellt och gör att man får mindre plack på tänderna. Den ger ett extra skydd samtidigt som man får fräscha vita tänder. Som tandläkare tycker jag att det är oerhört positivt med White Now CC, den är skyddande mot emaljen och har fortfarande den fina optiska effekten av att man får ett vitare leende – så jag kommer fortsätta borsta med White Now CC under många år, säger Anna Wraxe.

Vad är fördelen med zink?

– Det man inte vill ha i munnen är plack, plack är bakterier som har klumpat ihop sig och orsakar bland annat karies och tandsten. Zink gör att mängden plack minskar och gör att munnen känns fräschare under en längre tid.

Vilken färgskillnad kan man förvänta sig med Pepsodent White Now CC?

– Man kan förvänta sig en synbar skillnad, men hur mycket vitare tänderna blir är väldigt individuellt – eftersom det är en optisk illusion kan det variera från person till person.

När vi ser ”CC” i produktnamnet tänker vi på colour correcting-smink, alltså smink som neutraliserar färger – är detta något som tandkrämen även har gemensamt med?

– Det är precis vad den här tandkrämen är. Blue Light-teknologin, det vill säga det blå pigmentet i tandkrämen, korrigerar den gula nyansen och ger en direkt känsla av vitare tänder. Samtidigt är den extra vårdande för emaljen då den innehåller zink som håller placktillväxten nere och däremed ger ett förstärkt skydd utöver fluoret.

Vilket är det största misstaget som folk gör när de tar hand om sina tänder?

– Att man inte tar hand om sina tänder. Man borstar helt enkelt för kort tid – se till att borsta med en rejäl klick tandkräm på tandborsten i två minuter.

Vitare leenden generellt, varför tror du att det är ett sådant attraktivt attribut att ha hos människor?

– Vitare tänder är ju någonting som blir mer och mer åtråvärt, jag tror att det är för att tänderna syns mycket – det speglar mycket hur man mår. Möter man någon med ett stort vitt leende så blir man nästan glad automatiskt.

”Som tandläkare tycker jag att det är oerhört positivt med White Now CC, den är skyddande mot emaljen och har fortfarande den fina optiska effekten av att man får ett vitare leende.”

Pepsodent, White Now CC Bright Toothpaste & White Now CC Core Tootpaste, rek. pris 36,90 kr/75 ml

text: Louice Tapper Florén

 Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert