Allmänt

Alexandra Bring för Bring Balance

BRING BALANCE:

Passion, dedication, motivation & energy

Alexandra Bring

Ålder: 27

Bor: Stockholm

Gör: Bloggar på www.alexandrabring.se och är grundare av Bring Sportswear.

Alexandra om skönhet: “Jag fejkar det som går och fixar mina naglar och fransar regelbundet. Jag vill att allt ska bli bra snabbt. Även om jag tycker smink är roligt och göra mig fin gillar jag inte att stå och fixa mig en längre stund. Jag är ganska ”basic” när det gäller skönhet, så jag brukar använda mycket ansiktskräm eftersom jag hatar att vara torr. Jag använder ett ansiktsvatten från ett finskt bolag och brun utan sol som är en riktig räddare för mig. Jag har världens bästa solpuder från Bobbi Brown. Jag gillar när andra pysslar om mig. Men jag är väldigt kräsen. Marre (Hitti på Salong Bangs, reds. anm) är den enda frisören som jag varit helt nöjd med. När jag väl har hittat något som jag gillar vill jag inte ha något annat.”

Nyårslöftet för fem år sedan om att sluta gå ut på krogen och istället börja träna var det som satte igång allt. I dag är Alexandra Bring inte bara en av Sveriges största träningsprofiler, hon är även en entreprenör och en modig förebild för många kvinnor.

 Månadens box frontas av Alexandra Bring, en av Sveriges största träningsprofiler och en tjej med skinn på näsan som vill uppmuntra andra tjejer att våga ta för sig och stå upp för sig själva. Boxens design är inspirerad av färgerna från hennes egna sportmärke Bring Sportswear och är smyckad med de peppande orden ”dedication”, ”energy”, ”motivation” och ”passion”.

– Alla orden representerar det som är viktigt i mitt liv. Att ha ett levnadssätt som är hållbart så att man kan fortsätta vara dedikerad åt det man gör, att göra saker som ger mig energi och framförallt att träna bra, sova bra och äta bra. Om man gör saker som man tycker är roligt tror jag att man känner sig motiverad och passionerad – så att man även kan inspirera andra i sin omgivning, säger Alexandra Bring.

Vad är roligast med att samarbeta med Glossybox?

– Glossybox är en jätterolig produkt att jobba med och jag älskar hela upplägget. Även om man tränar mycket vill man känna sig fin. Jag tror att jag fick min första Glossybox för fyra år sedan och jag har gillat idéen ända sedan dess. Glossybox känns glammigt – och det är alltid så fina och unika boxar, säger Alexandra.

Alexandra Bring började sin bloggkarriär som modeprofil. Det var hennes syster Victoria Törnegren som först övertalade henne att börja blogga. Efter ett tag kände hon dock att modeinriktningen inte var hennes grej. Ungefär samtidigt, när hon precis hade flyttat från Umeå till Stockholm, insåg hon inte kunde fortsätta gå ut på krogen flera kvällar i veckan.

– Det var inget hållbart levnadssätt, jag trivdes verkligen inte så jag slutade dricka alkohol och började träna. Jag är verkligen en ”allt eller inget”-människa – jag gick och tränade sju gånger i veckan istället för att gå ut fyra gånger per vecka, berättar Alexandra.

När hon väl beslutade sig för att förändra sitt liv var det inga problem att göra sig av med sina gamla vanor.

– När jag bestämmer mig för något kör jag på. Att börja träna var mitt nyårslöfte för fem år sedan och jag håller alltid vad jag lovar till mig själv. Det var inte alls svårt när jag väl bestämde mig, men jag hade svårt för att vara ”mellan”. Det var inte förrän förra året som jag började ta det lugnt och inte tränade varje dag längre.

Alexandra lider av skolios, vilket innebär att hon har en stel kropp, en sned höft och en krokig ryggrad. Därför är ett av hennes viktigaste mål med träningen att kroppen ska må bra. Sedan hon började med styrketräning har hennes stelhet minskat betydligt.

– Jag vill vara stark i kroppen och hjälpa den genom att träna på ett sätt som stärker upp den, så att min kropp orkar bära mig. Det är ett plus i kanten att bli ”fit”, men det är viktigast för mig att bli stark och må bra, säger Alexandra.

När Alexandra började träna insåg hon snabbt att konditionsträning inte var för henne.

– Jag hatar konditions- och flåsträning, men började med styrketräning och tyckte det var roligt. Sedan hittade jag tyngdlyftning som passade mig mer. Jag tycker yoga är skittråkigt, det känns helt meningslöst! Jag är väldigt specifik i vad som jag tycker är kul och kör på det jag tycker om, säger Alexandra.

Sedan barnsben har gymmet varit en familjär plats för Alexandra. Hennes pappa är en före detta bodybuilder som ofta tog med sina döttrar på träningarna.

– Min syster och jag brukade leka med viktplattor mitt bland alla bodybuilders. Vi växte upp på gymmet, berättar Alexandra och skrattar.

När Glossybox träffar Alexandra möter vi en tjej som är positiv, glad och som skrattar mycket. En öppen och välkomnande person som verkar trivas med sig själv. Under vår intervju berättar hon att hon alltid försöker göra saker som hon mår bra av och känns roliga.

– Jag älskar att vara glad, mitt mål i livet är att bara vara glad och lycklig. Jag försöker styra mitt välmående så gott jag kan. Just nu lever jag mitt drömliv och är på en sådan tacksam nivå, säger Alexandra.

Om du ändå har en dålig dag och känner dig nere, hur hanterar du det?

– När jag mår dåligt försöker jag ändra hur jag tänker på saker och bryta mitt tankemönster. Men först tillåter jag mig själv att vara nere i kanske en dag. Sedan sover jag och nästa dag som jag vaknar försöker jag se saker med nya ögon. Jag försöker skratta åt allt som går åt helvete och bara köra på, säger Alexandra.

Träning och jobb är två saker som Alexandra brinner för och som tar upp en stor del av hennes tid. Som egenföretagare är det sällan som hon kan vara helt ledig. Att få tid till nära och kära kan ibland vara en utmaning.

– Jag är väldigt familjekär, jag pratar med min syster varje dag och min mamma är som en nära vän. Min syster reser mycket, men jag försöker träffa min familj på helgerna och få ut det mesta av tiden.

För ett år sedan satsade Alexandra alla sina besparingar och lanserade sitt egna träningsklädesmärke Bring Sportswear. I början gjorde hon allt själv, från produktion och design till att packa varorna, men i dag driver hon företaget tillsammans med två anställda.

– Jag bara bestämde mig att det var det jag ville göra och körde på. Innan jag lanserade Bring Sportswear gjorde jag research i ett år: jag tog hem provprodukter och läste på. Jag tvekade aldrig då, men har gjort det ett par gånger efter att jag kom igång, berättar Alexandra.

Bring Sportswear har växt mycket på bara ett år och framöver vill Alexandra bredda företaget med fler produkter. Hon är ansvarig för plaggens design och använder sig själv som provdocka.

– Ta de beiga legginsen som jag hade på träningsfotograferingen som ett exempel: att bära något som jag själv har skapat är en sådan häftig känsla. Jag gör allt från skiss till produktion och jag har inte tagit hjälp av någon på vägen, säger Alexandra.

Alexandra har märkt att hennes läsare uppskattar när hon skriver om företaganade. Att inspirera andra tjejer till att våga ta för sig och stå upp för sig själva, särskilt i karriären, är något som hon brinner för.

– På många av mina möten är det bara män, så jag tycker det är jätteroligt när jag ser tjejer i businessvärlden. Jag tar för mig och försöker visa andra tjejer att man kan! Ta mitt sportmärke som exempel, jag kunde inget i början och nu går det jättebra. Jag skriver väldigt mycket om systerskap på bloggen och även om hur det är att driva företag eftersom jag har märkt att det uppskattas. Jag vet även att jag fått tjejer att börja träna med vikter. Till exempel att jag tränar tyngdlyftning, vilken annan bloggerska gör det? Om jag kan det, då kan andra också!

Om man är i en situation där man känner sig nedtryckt, men är för blyg för att säga ifrån,  hur ska man göra då?

– Man måste göra det även om det känns jobbigt. Kanske vill man inte trampa någon på tårna, men man måste ”kötta” på ändå – det gör att man blir starkare som person. Det hjälper om man har bra människor runt omkring en, men saker löser sig inte av sig själv. Jag har brutit mig loss för att hitta det jag mår bra av. Folk är rädda för förändring, men jag älskar det och hatar en tråkig vardag.

Alexandra berättar att hon i dag har ett liv som hon mår bra av och trivs med. Hon beskriver sitt arbete som sitt drömjobb och hon har ett bra nätverk av familj och vänner som stöttar. I dag har hon en balans i livet som hon inte hade när hon fortfarande bodde i Umeå. Då var hennes liv mycket upp och ner: hon hade problem i skolan, hade svårt för att trivas och hade få vänner.

– När jag var yngre drogs jag till ”dåliga” människor. Det är inte förrän de senaste åren som jag har brutit mig loss från den typen av personer. Nu är det inget drama alls i mitt kompisgäng, och jag har även blivit tryggare i mig själv med åren. Fördelen med Stockholm är att man kan välja sitt gäng, i småstäder kan man inte alls göra det, säger Alexandra.

Just kompisgänget menar Alexandra har varit avgörande för där hon är nu.

– Jag har världens bästa tjejgäng, till exempel har jag en kompis som är ekonom och som hjälpte mig att starta eget företag när jag började blogga, en syster som hjälper mig mycket och en kompis som jobbar inom marknadsföring och som har gett mig tips och råd. Vi har en sådan skön kultur i hela gänget. När jag flyttade hit hade jag inte så mycket kompisar i Stockholm, men nu har jag fått lära känna ett bra gäng tjejer som stöttar, berättar hon och ler.

 

Träningsinspiration med Alexandra

Fotograf: Sofia Törnqvist

Makeup & hår: Tove Dalsryd

Bulgarian Split Squats:

• Ha ena benet på en bänk och håll två vikter i händerna.

• Tryck ifrån med hälen i golvet för att rumpan ska aktiveras. Det bakre benet ska mest vara som stöd och inte belastas av någon tyngd.

• Kör tre set med tio till tolv repetitioner per ben.

Extended crunches:

• Ligg raklång på en matta och se till att aldrig svanka – ryggen ska alltid vara krummad och ha en spänning i magen.

• Ha en viktplatta i händerna och lyft armarna över huvudet och benen i en 90-graders vinkel från golvet. För armarna över benen när benen möter magen i en crunch. Sträck ut dig långsamt till grundpositionen och repetera. Kör tre set gånger femton repetitioner.

Dynamisk stretch

Att prioritera träningsformer som känns roliga är viktigt för Alexandra. “Jag tycker yoga är skittråkigt, det känns helt meningslöst! Jag är väldigt specifik i vad som jag tycker är kul och kör på det jag tycker om”, säger Alexandra, som hellre lägger tid på rörelseövningar och dynamisk stretch istället för att gå på yogapass.

Alexandras bästa “Må bra”-tips

• Sömn: “Det bästa är att sova mycket – jag sover alltid åtta timmar. Jag försöker bara dricka koffein varannan dag så att jag inte blir ”låtsaspigg”. Om jag sover bra orkar jag mycket mer och då blir man lycklig. Vissa skippar sömnen och kompenserar med koffein, men det är inget som jag skulle rekommendera.”

• Umgås med rätt människor: “Se till att du har roliga och kanske konstiga människor som gör dig glad runt omkring dig. Jag älskar folk som är lite knäppa. Det är en jättebra kultur i mitt tjejgäng – vi alla stöttar varandra.”

Stort tack till Nordic Wellness i Hammarby Sjöstad för lån av lokal!

text: Louice Tapper FlorénJulia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert