Allmänt

Josefin Dahlberg

Namn: Josefin Dahlberg

Ålder: 27 år

Bor: Stockholm

Gör: Bloggar, poddar tillsammans med Vanja i den populära podcasten “Josefin och Vanja” samt har precis släppt sitt eget tröjmärke.

Det är dagarna innan jul och mellan julklappsinslagning och knäckätandet hann vi med ett snack med sköna Josefin Dahlberg som precis lanserat sitt eget tröjmärke.

Vi undrar så klart hur tankarna har gått inför denna lansering?

– Jag fick idéen för två år sen när jag såg en liknande tröja på Instagram. Men då hade jag inte kraften till att starta märket. Under dessa år har tröjor med personliga budskap blivit superpoppis och college-
tröja med brodyr har vi sett överallt så när jag sa upp mig på Modette som då var min bebis ville jag ha en ny bebis och kände att det är nu jag gör det! Så jag pratade med mina chefer på Nyheter24-gruppen och vi bestämde oss för att göra det tillsammans. Jag ville göra ett glatt märke som inspirerar till att ha kul, må bra och vara sig själv. Och nu har vi lanserat Happitude. Se där, man kan designa sin personliga tröja! Avslutar Josefin med ett leende.

Hur kändes det när du äntligen kunde gå ut med ditt projekt?

– Sån lycka! Jag älskar att driva igenom projekt, att nå ut med produkter och idéer som jag tror på så det är sån jäkla kick för mig att få berätta och gå live med mina projekt! Vi har sett att du har tatuerat in GRL PWR, vad betyder den för dig? – Det är en påminnelse om att aldrig sluta kämpa för det jag tror på, att jag får ta plats som tjej och att jag kan!! Du är ju egenföretagare och bloggare i en relativt ny bransch som dessutom domineras av kvinnor – hur är det?

– De som utför arbetet är tjejer men det är fortfarande en hel del män som sitter och äger portalerna som vi bloggar på. En lite påminnelse om att vi kvinnor måste ta oss upp i rummen där allt styrs och ställs. Men jag älskar min bransch. Jag får träffa grymma tjejer som gör det som de är bäst på varje dag och det är helt magiskt och inspirerar mig galet mycket!

Varför har du valt att vara så öppen med dina känslor på din blogg?

– Från början var jag väldigt opersonlig i bloggen, jag ville inte alls dela med mig om hur jag mådde och tog sällan ställning. Men när jag började podda tillsammans med Vanja blev det naturligt att jag blev mer personlig. Vi pratade om allt möjligt och jag fick så fin respons. Många av mina läsare mejlade mig och berättade hur skönt de tyckte det var att få höra att jag också kunde vara trött i bland, må dåligt eller ha ångest. Och då förstod jag hur viktigt det är att dela med sig av flera sidor i sina sociala medier. Vi lägger oftast bara upp när något går bra eller ser perfekt ut vilket gör att man känner en otrolig press på hur ens liv ska vara. Därför är det viktigt för mig att visa upp flera delar. Men jag försöker ofta också berätta om hur jag gör i dessa situationer så jag kan hjälpa mina läsare att ta sig ur dåligt mående och vill alltid peppa till att följa sin egen väg.

Är det viktigt för dig att vara en bra förebild för andra tjejer?

– Ja, absolut! När man har flera tusen som följer en tycker jag att man har ett ansvar. Och jag får ont i magen när jag tänker på hur det är att vara ung tjej i dag med all hets som finns i sociala medier. Där vill jag hjälpa till och inspirera! Jag vill sprida bra energi och värderingar vidare!

Hur ser dina planer och mål ut för 2017?

– Det är mycket som händer nästa år och jag är galet peppad! En hel del saker jag inte kan berätta om än men det är fler drömmar som kommer gå i uppfyllelse! “Dream big!”. Men mitt största mål är att få till den där balansen som jag tycker är så svår. Det blir lätt lite för mycket men 2017 ska jag försöka få till den bättre! Jag börjar året med en yogaresa till Indien så jag hoppas det sätter tonen för året. Alltså köra så det ryker med alla jobbprojekt men också ta det lugnt i skräddarställning mellan varven.

Vad har du för knep för att nå dina mål?

– Fundera på de ett tag, skriv ner de som fastnar, dela upp i mindre mål och börja bocka av. Fira dina framgångar och gå tillbaka och kolla på listan med målen så du inte glömmer bort dem. Och glöm aldrig att inget är omöjligt och att det börjar med tankens kraft så kom ihåg att “dream big”.

text: Louice Tapper FlorénJulia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert